Η κλειστή από κάπνα καμινάδα μπορεί να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για το τζάκι μας. Καίγοντας τα ξύλα στην εστία του τζακιού, απελευθερώνεται πίσσα, κάπνα (αιθάλη) και ρητίνη. Τα συστατικά αυτά μετατρέπονται στην καμινάδα σε ένα κολλώδες ίζημα που επικάθεται στην επιφάνειά της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται απόφραξη με το συνηθέστερο σύμπτωμα να μην ‘τραβάει’ το τζάκι μας. Αυτό είναι και μια προειδοποίηση για τον υπαρκτό κίνδυνο να πάρει φωτιά η καμινάδα και ο θάλαμος καύσης με σοβαρές επιπτώσεις στο σπίτι μας!

Ο καθαρισμός της καμινάδας του τζακιού ήταν μια διαδικασία που γινόταν από παλιά πριν ακόμη υπάρξουν άλλοι τρόποι θέρμανσης παρά μόνο τζάκια. Οι άνθρωποι από τότε ήξεραν ότι, αν δεν καθαρίσουν την καμινάδα, μαζεύεται πίσσα και υπάρχει ο κίνδυνος ανάφλεξης. Έτσι μετά το τέλος του χειμώνα φρόντιζαν κάθε χρόνο για το καθάρισμα της καμινάδας. Έτσι και σήμερα, που τα περισσότερα σπίτια – διαμερίσματα έχουν πλέον τζάκι (είτε απλό / χτιστό είτε ενεργειακό) δεν θα πρέπει να παραμελούμε τον ετήσιο καθαρισμό της καμινάδας.

Πολλοί από εμάς αγνοούν ή παραμελούν το γεγονός ότι είναι απαραίτητος ο καθαρισμός της καμινάδας του τζακιού κάθε χρόνο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες για το σπίτι μας. Μπορείτε να εμπιστευτείτε το εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο Μπουρονίκος Αντώνης στην Κατερίνη ώστε να αναλάβει τον καθαρισμό της καμινάδας του τζακιού σας. Εξοπλισμένοι με τα καταλληλότερα εργαλεία, με σωστή τεχνική και μεθοδολογία, με εμπειρία στον χώρο άνω των 15 ετών και χωρίς να λερώσουμε το χώρο σας, μπορούμε να εγγυηθούμε για ένα άψογο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Εδώ και χρόνια, έχουμε ξεχωρίσει για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας. Η υπεύθυνη εργασία, η συνέπεια, ο επαγγελματισμός και ο σεβασμός προς τον πελάτη μας, μας έχουν αναδείξει ως ένα από τα καλύτερα συνεργεία καθαρισμού καμινάδας τζακιού στην Κατερίνη και τη γύρω περιοχή. Στα πλαίσια του καθαρισμού και της συντήρησης του τζακιού σας, σας κάνουμε και μια πλήρη αναφορά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τζάκι και η καμινάδα σας, και τις τυχών επισκευές στις οποίες καλό είναι να προβείτε για την αποδοτικότητα και την ασφάλεια του τζακιού σας.

Ο σωστός καθαρισμός της καμινάδας και της εστίας του τζακιού πρέπει να γίνεται με μηχανικό τρόπο (ειδική βούρτσα) και όχι με χημικά.  Εμείς στο εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο Μπουρονίκος Αντώνης στην Κατερίνη χρησιμοποιούμε ειδική επαγγελματική βούρτσα και ντίζα, που διατρέχει όλο το μήκος της καμινάδας. Σκεπάζουμε με πλαστικό κάλυμμα όλη την εστία ώστε να μην λερώσουμε το χώρο όπου βρίσκεται το τζάκι. Το συνεργείο μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Η διάρκεια του καθαρισμού είναι όσο χρειαστεί για να φτάσει η καμινάδα και το τζάκι σε άψογη κατάσταση.

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ

Δείγματα από δουλειές μας μπορείτε να δείτε στο μενού έργα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα βίντεο από καθάρισμα καμινάδας τζακιού εδώ. Καλέστε μας για να κλείσουμε ραντεβού